Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Sign up now!

Who wants to help me verify the source of the memory leak?

Engineer
Joined
Jul 28, 2013
Messages
2,776
Hey guys, after spending dozens of hours optimizing RuneMate's cpu and memory usage I need your help. I've come to the conclusion that the leak isn't occurring in java and is instead occurring over JNI. It's good because it means that I'm one step closer to fixing the issue, however it's bad because it's a pain to verify and fix the issue. So, here's what I need from you guys.
1. I need someone to verify that the leak happens on RS3 only.
2. I need someone to play RS3 legit for at least an hour within RuneMate and monitor the memory usage. I'm expecting the leak to not occur. Please note that running a script or opening the development toolkit will ruin the test and require it to be done again.

I don't care who does it, or how many people do it, but the more information you guys can get me the better off we'll be. Thanks guys.
 
Discretion is advised
Joined
Jan 2, 2014
Messages
306
So I played legit for 1 hour without opening developer toolkit or running any script and registered ram usage every 5 minutes, here are the results:

[21:35] Loading game 342,4mb
[21:36] Game loaded 370mb
[21:41] 535,7mb
[21:46] 513,0mb
[21:51] 518,8mb
[21:56] 533,5mb
[22:01] 533,0mb
[22:06] 542,2mb
[22:11] 549,4mb
[22:16] 548,7mb
[22:21] 882,4mb
[22:26] 881,4mb
[22:31] 814,1mb
[22:36] 808,7mb

Average ram usage 598mb
Max CPU usage was 42%
 
Joined
Nov 5, 2014
Messages
505
@Cloud @Arbiter

I managed to get hold of a 2007 account and so I've got some info on both points:

2007 Client RAM Usage (With a script running whilst I played RS3 legit on a separate PC):
Start: 983mb
1 hour later: 994mb

RS3 Client RAM Usage (Playing legit):

Start: 971mb
1 hour later: 1067mb (Fluctuated over time, never going over 1100mb however)

RS3 CPU/RAM Screenshots:

Start:

2kteOkG.png


End:

nQmNXSJ.png
 
Mod Automation
Joined
Jul 26, 2013
Messages
3,044
These reports are confirming our suspicions. Thank you guys so much for taking the initiative! Supporter coming right up for all. :D
 
Mod Automation
Joined
Jul 26, 2013
Messages
3,044
running the thieving script crashed the client but made it use allot of CPU first
Gonna need a little more information regarding this. Which bot did you run specifically? How long did you run it for? What were your RAM and CPU usage before you began and then what were they right before crash?
 
Joined
Nov 5, 2014
Messages
505
@Cloud @Arbiter

I left an 07 script running overnight with an initial memory usage of ~990mb, it ran for at least an hour at this and so I assumed all was well and went to sleep. After running for around 5 hours, the exception below occurred and the script was stopped when the client was using ~1720mb of memory.

Hopefully this is of some use to you :)

Code:
(02:56:59) Failed to extend session... (474 seconds remaining)
Exception in thread "Bot-TestSlayer" (02:57:27) java.lang.OutOfMemoryError: GC overhead limit exceeded
(02:57:27)     at com.runemate.GP.null(xob:560)
(02:57:27)     at com.runemate.GP.null(xob:1419)
(02:57:27)     at com.runemate.pp.break(apb:110)
(02:57:27)     at com.runemate.fO.null(rwb:153)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:117)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
(02:57:27)     at com.runemate.oN.null(qnb:72)
 
Joined
Nov 5, 2014
Messages
505
No scripts are also working for now, client seems to have allot of problems

Cloud has explained the reason for this on your profile here, he's making changes which have resulted in this being the case, it's probably for the best though so just wait up and you'll be botting again soon.
 
Joined
Dec 11, 2014
Messages
33
I noticed the performance issue. When I run RM bot on VM, its client always laggs and RS3 crashes after starting a script while logged in (although, this doesn't happen when I use RSBot).
I guess giving more 1 GB RAM or spare a little more of my processor to the VM fixes the problem anyway...
 
Top